Monipuolinen jauheliha

Jauheliha on monelle arkikokkauksen pelastus. Se on monipuolinen, helppo ja nopea, sekä  täysin puhdas ja prosessoimaton raaka-aine. 

Jauhelihan voi toki paistaa ja käyttää sellaisenaan, mutta hetkessä sen pyöräyttää myös massaksi, josta taipuvat sitten niin lihapullat, jauhelihapihvit kuin murekkeetkin. Massan maustamisessa on rajana vain mielikuvistus. Punajuurta lisäämällä homma kääntyy perinteiseen Lindströmin suuntaan, fetajuustoa taikinaan murustamalla Kreikan puoleen ja yrttejä lisäämällä ja tomaattikastikkeessa hauduttamalla Italian kantille.

Jauhelihataikina erikoisruokavalioihin

Jauhelihataikina muovautuu moniin erikoisruokavalioihin.  Maidoton versio syntyy, kun nesteenä käyttää esimerkiksi lihalientä. Gluteiinittomina jatkeaineina voi käyttää esimerkiksi perunaa tai tattaria sekä tietysti gluteenittomia korppujauhoja. Kananmuna ei ole pakollinen ainesosa jauhelihataikinassa, se lisää vain taikinaan rakennetta, ja sen voi jättää hyvin poiskin. Jauhelihataikinan voi valmistaa myös pelkästä jauhelihasta ja itselleen sopivista mausteista.

Perinteisempien naudan ja naudan ja porsaan jauhelihojen yhdistelmien ohella kannattaa kokeilla myös todella vähärasvaista broilerinjauhelihaa.

Herkullisia hetkiä jauhelihareseptiemme parissa!

Huippuammattilaisten jauhelihareseptit yksissä kansissa

Atria julkaisee marraskuussa 2017 Jauhelihakirjan. Kirjaan on koottu ruoka-alan ammattilaisten herkullisimmat jauhelihareseptit, jotka sopivat arjen lisäksi myös juhlaan, grillaukseen, brunssille ja illanistujaisiin. Kirjassa mukana olevat kokit, keittiömestarit ja muut ruoka-alalla työskentelevät ovat kaikki olleet osana Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutuksen menestyksekästä historiaa, joko kurssilaisina tai luennoitsijan roolissa.

Atria on itsenäisen Suomen juhlavuoden yritysyhteistyökumppani, ja Jauhelihakirja on Atrian lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Esimakua kirjan resepteistä täällä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut