Jauhelihataikina & Jauhelihapihvit

Perinteinen jauhelihataikina on avain moneen herkkuun. Samasta massasta voi valmistaa lihapullat, jauhelihapihvit ja murekkeet. Perustaikinaan voidaan lisätä lähes mitä tahansa raaka-ainetta. Lindströmin pihviin tulee punajuurta, sienimurekkeeseen sieniä, italialaiseen tomaattikastikkeessa haudutettuun pullaan tulee tomaattia, yrttiä, kaprismarjoja ja kreikkalaiseen pullaan fetajuustoa.

Jauhelihataikina erikoisruokavalioihin

Jauhelihataikina muovautuu moniin erikoisruokavalioihin. Laktoositon ja maidoton taikina syntyy, kun nesteenä käyttää lihalientä. Gluteiinittomina jatkeaineina voi käyttää esimerkiksi perunaa, tattaria tai tietysti gluteiinitonta korppujauhoa. Kananmuna ei ole pakollinen koskaan, sillä se lisää vain taikinaan rakennetta. Kannattaa myös muistaa, että jauhelihataikinan voi valmistaa myös pelkästä jauhelihasta ja itselleen sopivista mausteista.

Perinteisempien naudan- ja porsaanjauhelihan ohella kannattaa kokeilla myös todella vähärasvaista broilerinjauhelihaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut