Broilerin jauhelihan maustaminen

Broilerin jauheliha on monipuolinen raaka-aine joka miedon makuisena taipuu jos jonkinlaiseen makumaailmaan.

Perusmaut

Perusmakujen lopullinen määrä on edelleen jatkuvan tutkimuksen kohde. Aikaisemmin tunnettiin neljä
perusmakua, makea, hapan, suolainen ja karvas. Sitten joukkoon liitettiin viides, umami,
jonka japanilainen kemisti löysi vuonna 1908.

Viiden perusmaun rinnalle saattaa hyvinkin liittyä vielä kuudeskin perusmaku. Sellaiseksi on tarjottu esimerkiksi rasvan makua eli oleogustusta sekä ”rikasta makua” eli kokumia, joka esiintyy mm. kampasimpukoissa ja sipulissa.

Me Atrialla pysyttelemme ainakin toistaiseksi vielä perinteisessä viisikossa, johon voit tutustua tarkemmin
alla olevasta taulukosta.

Maustamisvinkkejä

Maailma on makuja pullollaan ja miedon makuisen broilerin jauhelihan maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Kokosimme alle listauksen mauista ja raaka-aineista joita voit käyttää niin broilerinjauhelihataikinan maustamiseen kuin valmiin annoksen viimeistelyynkin. Herkullisia makumatkoja!

Lisää vinkkejä