
Vuolu-feta Galette
Raaka-aineet
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä
Täytteeksi:
1 kpl punasipuli
öljyä
1 rasia Atria 200g Vuolu Porsaan Fileestä
100 g fetaa
6 kpl miniluumutomaattia
Näin se hoituu
Kääri taikina tuorekelmun sisään ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi. Kuullota sipulia pannulla pienessä määrässä öljyä.
Kauli taikina vehnäjauhoitetun leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi.
Levitä Vuolut taikinan keskelle, jättäen reunoista noin 3 cm paljaaksi. Murenna feta Vuolujen päälle. Halkaise tomaatit kahtia ja levitä vielä ne ja kuullotetut sipulit galetelle.
Käännä reunat sisälle laitimmaisten täytteiden päälle. Paista uunissa 200 asteeseen noin 15 minuuttia. Tarjoile heti lämpimänä tai anna jäähtyä ja tarjoile kylmänä.
Reseptin on Atrialle kehittänyt Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Peggy.