Teriyaki-possua ja seesamsämpylä
4
Henkeä
80 min

Teriyaki-possua ja seesamsämpylä

Raaka-aineet

Seesamsämpylät:

8,5 dl vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

1 rkl seesaminsiemeniä (mustia tai vaaleita)

0,75 dl sokeria

1,5 tl suolaa

0,25 tl soodaa

0,25 tl leivinjauhetta

3,5 dl vettä

Hölskytyskurkut:

16 viipale kurkkua

2 rkl väkiviinaetikkaa

0,5 tl suolaa

Lisäksi:

1 pkt Atria 200g Vuolu Porsaan Fileestä

1 dl teriyaki-kastiketta

(majoneesia)

Näin se hoituu

Valmista itse herkulliset seesamsämpylät ja täytä ne teriyaki-kastikkeella maustetulla possulla. Viimeistele annos hölskytyskurkuilla ja kevätsipulilla.

Valmista ensin sämpylät. Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneessa ja lisää noin 45-asteinen vesi. Vaivaa taikinaa 8−10 minuuttia. Anna kohota noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja paina halkaisijaltaan 8−10-senttisellä stanssilla tai vaikkapa lasilla kiekkoja. Asettele kiekot uunipellille pienten öljyttyjen leivinpaperiruutujen päälle. Taita kiekot kaksinkerroin. Voit laittaa taittokohdan väliin pienen leivinpaperin, niin sämpylän kannet eivät tartu toisiinsa ja täten täyttäminen on helpompaa. Anna kohota puolisen tuntia. Höyrytä sämpylät kypsiksi uunissa tai bambukorissa. Sämpyläiden kypsyminen kestää noin 7 minuuttia.

Hölskyttele kurkkuviipaleet sekaisin etikan ja suolan kanssa.

Levitä Vuolu-porsaanfileepalat uunipellille ja pirskottele niille reilusti teriyakikastiketta. Lämmitä lihoja 150-asteisessa uunissa noin 6−8 minuuttia.

Täytä sämpylät reilulla määrällä possua, sekä hölskytyskurkuilla ja kevätsipulilla. Jos haluat, voit lisätä sämpylän väliin myös majoneesia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki