Possun sisäfileeleikkele
4
Henkeä
999 min

Possun sisäfileeleikkele

Raaka-aineet

2 kpl Atria n500g Naturell Viljaporsaan Sisäfilee

Suolaliemi:

1,5 ltr vettä

100 g fariinisokeria

60 g suolaa

1 rkl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1 tl katajanmarjoja

2 kpl kanelitankoa

2 kpl laakerinlehteä

0,5 tl chilijauhetta

Mausteseos:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

5 tl mustapippuria

5 tl katajanmarjaa

1 tl sipulijauhetta

1 tl sinapinsiemeniä

Näin se hoituu

Possun sisäfilee maistuu herkulliselta, kun sen antaa maustua itse tehdyssä suolaliemessä muutaman vuorokauden ajan. Siivuta filee ja tarjoile paahdetun patongin kanssa tai leikkelepöydässä.

Sekoita suolaliemen ainekset isohkossa astiassa ja anna suolan liueta. Kannellinen muovirasia on tähän hyvä.

Poista lihasta suurimmat kalvot. Laita suolaliemiastiaan ja nosta astia jääkaappiin 4-5 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Voit nopeuttaa suolaantumista ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä lihaan reikiä ennen sen upottamistua liemeen.

Sekoita mausteseoksen ainekset morttelissa tai kahvimyllyssä.

Kuivaa suolaantuneen lihan pinta huolellisesti. Hiero mausteseos lihan pintaan. Grillaa lihaa noin 100-asteisessa grillissä joka puolelta, kunnes lihan sisälämpö on noin 68 astetta.

Anna lihan jäähtyä ja lämmön tasaantua huoneenlämmössä. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita vaikka paahdettujen patonkien väliin tai tarjoile sellaisenaan leikkelepöydässä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki