Possun savufileeleikkele
4
Henkeä
999 min

Possun savufileeleikkele

Raaka-aineet

2 kpl Atria n700g Naturell Viljaporsaan Pihvifilee

Suolaliemi:

1,5 ltr vettä

100 g fariinisokeria

60 g suolaa

1 rkl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1 tl katajanmarjoja

2 kpl kanelitankoa

2 kpl laakerinlehteä

0,5 tl chilijauhetta

Mausteseos:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

5 tl mustapippuria

5 tl katajanmarjoja

1 tl sipulijauhetta

1 tl sinapinsiemeniä

Näin se hoituu

Kokeile possunfileen valmistamista grillissä. Mausteseoksessa maistuu katajanmarja ja grillin avulla saat makuun sopivasti savua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile vaikka paahdetun patongin välissä.

Sekoita suolaliemen ainekset keskenään. Huolehdi että suola liukenee

Poista lihasta suurimmat kalvot. Leikkaa liha 23 osaan. Laita lihat jääkaappiin suolaliemeen noin 46 vuorokaudeksi. Käytä mielellään kannellista muovista astiaa. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Voit nopeuttaa suolaantumista ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään.

Voit käyttää suolaliemeen halutessasi nitriittisuolaa. Se ehkäisee botuliineja ja pitää lihan värin punaisena. Sitä löytyy verkkokaupoista.
Sekoita mausteseoksen ainekset morttelissa tai kahvimyllyssä. Kuivaa suolaantuneen lihan pinta huolellisesti. Hiero mausteseos lihan pintaan. Savusta lihaa n.100 asteisessa grillissä epäsuorassa lämmössä, kunnes lihan sisälämpö on noin 68 astetta. Tee savua grilliin laittamalla savulastuja brikettien päälle.

Anna lihan jäähtyä. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita vaikka paahdettujen patonkien väliin tai käytä sellaisenaan leikkelepöydässä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki