Pinaatti-nokkossämpylät
6
Henkeä
160 min

Pinaatti-nokkossämpylät

Raaka-aineet

1 kpl Atria 300g Samettinen Pinaatti-nokkoskeitto

2 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

noin 10 dl vehnäjauhoja

0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Näin se hoituu

Yhdistä keitto ja vesi, ja sekoita ne vispilällä tasaiseksi seokseksi. Lämmitä 42-asteiseksi kattilassa tai mikrossa.
Liota joukkoon suola ja kuivahiiva. Alusta jauhot pikkuhiljaa sekoittaen taikinaa. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa, niin että se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää öljy taikinaan alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä isoimmat kuplat pois. Jaa sämpylöille toivomasi koon mukaan 15-20 osaan ja leivo paloista jauhotetuin käsin sämpylöitä. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.

Voitele kohonneet sämpylät halutessasi vesi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle esimerkiksi pinjan- tai kurpitsansiememiä, tai vetele vain terävällä veitselle koristeviillot sämpylän pintaan. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki