Pastrami naudan ulkofileestä
4
Henkeä
999 min

Pastrami naudan ulkofileestä

Raaka-aineet

1 kpl Atria n800g Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala

Suolaliemi:

1,5 ltr vettä

100 g fariinisokeria

60 g suolaa

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl mustapippuria

0,5 tl fenkolinsiemeniä

1 kpl kanelitanko

2 kpl laakerinlehteä

0,5 tl chilijauhetta

Mausteseos:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

5 tl mustapippuria

4 tl korianterinsiemeniä

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl katajanmarjaa

1 tl chilijauhetta

Näin se hoituu

Pastrami on leikkele, joka valmistetaan usein naudanlihasta. Liha saa sopivasti savuisen maun, kun sen kypsentää grillissä. Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile leivän välissä tai salaatin seassa.

Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isossa, kannellisessa muovirasiassa. Huolehdi, että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.

Poista lihasta suurimmat kalvot. Laita lihat jääkaappiin suolaliemirasiassa noin 6 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa päivittäin liemessä. Suolausaika lyhenee, jos leikkaat fileen pienemmiksi paloiksi. Voit nopeuttaa suolaantumista myös ruiskuttamalla lientä suoraan lihan sisään tai pistelemällä reikiä lihaan ennen sen upottamista liemeen

Hienonna mausteseos morttelissa.

Nosta lihat pois liemestä ja kuivaa hyvin. Hiero mausteseos lihan pintaan. Valmistele grilli savustusta varten.

Savusta lihaa voimakkaassa savussa n. 10-15 minuuttia. Kypsennä lihaa sitten 120-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta.

Anna lihan jäähtyä ja leikkaa siitä sitten ohuita viipaleita vaikka leivän väliin tai salaattiin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki