Nakkinallet
4
Henkeä
180 min

Nakkinallet

Raaka-aineet

Taikina:

1,5 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

1,5 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

4,5 dl vehnäjauhoja

50 g voita

1 kpl kananmuna

Lisäksi:

Atria Rehti Chorizonakki Kuoreton 280g

tai

Atria Rehti Lihaisa Nakki 280g

tai

Atria Rehti Juuresnakki 280g

tai muita kuorettomia nakkeja makusi mukaan

1 kpl kananmuna nallejen voiteluun

Näin se hoituu

Nämä supersöpöt nallukat syntyvät helposti. Vaikein vaihe on malttaa odottaa kun taikina kohoaa, sen jälkeen tarvitaan vain ripaus sorminäppäryyttä. Käytä nalleihin kuorettomia nakkeja makusi mukaan, täysin lisäaineettomat juuresnakit ovat loistava valinta vaikkapa lastenkutsuille. Chorizo-nakit taas sopivat mausteisemman ruuan ystäville. Briossimainen taikina on mehevimmillään kun teet nalleista reilun kokoisia. Me leivoimme koekeittiöllämme taikinan neljäksi nalleksi ja herkkua tuli!

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon hiiva ja ½ rkl sokeria, ja anna tekeytyä viiden minuutin ajan. Sekoita suola, loppu sokeri ja jauhot keskenään. Lisää jauhoseos ja kananmuna maitoon ja vaivaa taikinaa noin viiden minuutin ajan. Lisää pehmeä voi taikinaan ja vaivaa vielä huolellisesti, noin vartin ajan.

Pyörittele taikista 6 palloa ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Jätä neljä täydellisintä palloa nallejen päiksi, kahdesta pallosta tulee nalleille korvat ja käpälät. Ota noin kolmannes toisesta pallosta ja painele siitä kaksi pientä levyä ja kiepsauta taikinalevyt yhden nakin ympärille kumpainenkin. Leikkaa rullista päät pois ja leikkaa molemmat rullat sitten neljään osaan. Näin saat korvat nalleille. Aseta korvat varoen paikoilleen. Muotoile lopusta taikinasta käpälät ja aseta ne varoen päiden alle varoen ettei kauniisti kohonneet päät kärsi. Aseta vielä nakit käpälien alle. Kohota nallukoita liinan alla tunnin ajan. Voitele nallet kananmunalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes nallet on läpikypsiä.

Anna jäähtyä ja piirrä sitten nalleille silmät ja suut balsamicosiirapilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki