Leikkeleet rullalla
1
Henkeä
20 min

Leikkeleet rullalla

Raaka-aineet

Omenakastike:

0,5 kpl omena

2 rkl kermaviiliä

0,5 tl sinappia

suolaa

0,25 tl kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä

Dippilautanen:

3 viipale Atria Perhetilan Ohut Paahdettu Kanafilee -leikkelettä

3 viipale Atria Perhetilan Ohut Paahdettu Kinkku -leikkelettä

1 kpl porkkana

5 cm kurkkua

muutama kirsikkatomaatti

pieni pala kukkakaalia

Näin se hoituu

Dippailu on kivaa puuhaa, joka sopii myös välipalalle. Ja mikä parasta, silloin saa syödä sormin! Tässä annoksessa yhdistellään leikkeleitä ja kasviksia, sillä alle puolet suomalaisista syö kasviksia riittävästi. Suositus puoli kiloa päivässä on suurin piirtein viisi kourallista kasviksia. Nyt laitetaan tilastot nousuun!

Tämä resepti on kehitetty osana Suomen 4H-liiton ja Atrian yhteistyötä.

Valmista ensin kastike. Kuori omena ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Sekoita kermaviili ja sinappi omenaraasteen joukkoon. Mausta kastike rakuunalla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet vihannekset ja leikkeleet.

Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tangoiksi pituussuuntaan. Halkaise tomaatit. Leikkaa kukkakaali haukkupaloiksi.

Asettele kasvikset isolle lautaselle tai omiin pieniin kippoihin. Laita kastike sopivaan astiaan.

Rullaa kinkku- ja kanafileeviipaleet.

Dippaa kasviksia ja leikkeleitä kastikkeeseen vuorotellen.

Reseptit ja vinkit

Vinkki