Kylmäsavukinkkurullat
4
Henkeä
160 min

Kylmäsavukinkkurullat

Raaka-aineet

125 g piparjuurituorejuustoa

2 rkl kermaa tai maitoa

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun:

saaristolaislimppua

tuorekurkkua

bataattia

Näin se hoituu

Notkista tuorejuusto vatkaamalla kerma tai maito sen joukkoon sähkövatkaimella. Aseta 3 x 5 kylmäsavukinkkuviipaletta leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle siten, että ne tulevat osittain päällekkäin. Levitä tuorejuustotäyte viipaleille ja ripottele päälle hienonnettu ruohosipuli. Kieritä rullalle ja kieputa leivinpaperin päät kiinni makeiskääreen tapaan. Nosta rulla pakastimeen vähintään tunniksi tai halutessasi pidemmäksikin aikaa. Ota rulla huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua (kokonaan jäätynyt rulla noin puoli tuntia ennen) ja leikkaa vielä kohmeisena viipaleiksi.

Tarjoile rullat leipä-, kurkku- tai bataattiviipaleiden päällä.

Leipäviipaleet:
Leikkaa saaristolaislimpusta viipaleita. Pienennä viipaleita tarvittaessa. Käytä sellaisenaan tai paahda rapeiksi joko sellaisenaan leivänpaahtimessa tai oliiviöljyllä siveltyinä uunissa.

Kurkkuviipaleet:
Viipaloi kurkku hieman viistossa viipaleiksi.

Bataattiviipaleet:
Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Paahda bataattiviipaleita leivinpaahtimella täydellä teholla 2-3 kertaa, kunnes ne pehmenevät. Ota kuvioita piparkakkumuoteilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki