Kylmäsavuhärkäpiiras karamellisoidulla sipulilla
6
Henkeä
90 min

Kylmäsavuhärkäpiiras karamellisoidulla sipulilla

Raaka-aineet

Taikina

3,75 dl (täysjyvä)jauhoja

0,9 dl (rosmariini)oliiviöljyä

2 tl suolaa

Täyte

voita paistamiseen

3 kpl keltasipulia ohuina siivuina

3 kpl punasipulia

4 kpl valkosipulinkynttä

1,5 rkl punaviinietikkaa

1,5 rkl ruskeaa sokeria

4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

1,5 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

3 kpl kananmunaa

2 dl kermaa

Näin se hoituu

Sekoita ainekset pehmeäksi taikinaksi ja kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi, hieman käyttämääsi vuokaa isommaksi levyksi. Rullaa taikina kaulimen ympärille ja siirrä halkaisijaltaan 22-26 cm olevaan vuokaan. Tasoita ja leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinan suoraan vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä kylmään odottamaan puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte.

Kuumenna voi kattilassa. Lisää punaviinietikka ja sokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää kattilaan sipuli, valkosipuli sekä yrtit. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla peitettynä kunnes sipuli on karamelisoitunut eli n. 40-60 minuuttia. Tarkista maku, suolaa ja pippuroi.

Paahda kylmäsavuhärkäsuikaleet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne rapsakoituvat. Kääntele sipuliseoksen joukkoon.

Vatkaa munat ja kerma sekaisin.

Esipaista piiraspohjaa varttitunnin verran 200-asteisessa uunissa. Lusikoi sipuli-kylmäsavuhärkäseos piiraspohjalle ja kaada kermaseos päälle. Jatka paistamista vielä 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki