Kudottu nakkipiirakka
6
Henkeä
60 min

Kudottu nakkipiirakka

Raaka-aineet

1 kpl voitaikinalevy (500 g)

3 pkt Atria 280g Rehti Juuresnakki

tai

3 pkt Atria 280g Rehti Chorizonakki Kuoreton

150 g juustoraastetta (esim. cheddar)

1 kpl kananmuna

2 rkl seesaminsiemeniä

Näin se hoituu

Kauli voitaikinasta puolisen senttiä paksu, noin 30 cm pitkä ja leveä levy. Leikkaa taikina leveyssuunnassa 5 senttiä leveiksi suikaleiksi mutta jätä toisessa laidassa parin sentin soiro ehjäksi. Käännä joka toinen suikale toiselle puolelle ympäri kuten kääntäisit kirjansivua, aloittaen reunimmaisesta suikaleesta. Asettele kolme nakkia peräkkäin leikkaamattoman pään reunaan. Lisää hieman juustoraastetta ja käännä kerran käännetyt suikaleet nakkien yli takaisin paikoilleen. Käännä sitten toiset suikaleet vastaavasti nakkien yli toiselle puolelle. Asettele uudet nakit ja juustoraasteet ja toista tämä kunnes koko taikina on ”kudottu” nakkeihin. Päättele kudin taittamalla taikinan loppupäät nakkien alle.

Voitele piirakka rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes taikina näyttää herkullisen rapsakan kypsältä.

Tarjoile piirakka esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa ketsupista, sinapista tai sriracha- kastikkeesta raitoja piirakan päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki