Kinkku-onigirazu in reverse
60 min

Kinkku-onigirazu in reverse

Raaka-aineet

250 g sushiriisiä

4 dl vettä

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl siirappia

1 tl suolaa

2 rkl seesaminsiemeniä

4 kpl kevätsipulia

2 tl wasabia

1 dl majoneesia

1 pkt Atria 200g Lankku Kinkkuviipale

1 dl merileväsipsejä tai merileväarkkia karkeasti murskattuna

sushi-inkivääriä

Näin se hoituu

Huuhtele riisi kylmässä vedessä 3-4 kertaa. Keitä riisiä paksupohjaisessa kattilassa 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin hautua kannen alla vielä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta. Jäähdytä riisi. Yhdistä etikka, siirappi ja suola ja sekoita ne jäähtyneeseen riisiin.
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes siemenet ovat saaneet vaalean ruskean värin.

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita wasabi ja majoneesi keskenään.
Levitä leikkuulaudalle 40 cm x 40 cm pala tuorekelmua. Laita kelmun keskelle kaksi viipaletta kinkkulankkua, vierekkäin, sentin verran päällekkäin.

Muotoile kostutetuissa käsissä 2 rkl riisiä noin 1,5 cm paksuksi 3 cm leveäksi neliöksi ja aseta riisi sitten lankkujen keskelle niin, että riisineliön kulmat ovat kohti kanalankun sivujen keskikohtia.
Levitä kerros wasabimajoneesia riisineliön pinnalle.

Ripottele wasabimajoneesin pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulirenkaita. Lisää merilevää ja sushi-inkivääriä. Muotoile riisistä toinen neliö ja aseta se päällimmäiseksi.

Käännä lopuksi lankkujen kulmat levän kanssa riisin päälle paketiksi ja kääri paketti tiiviisti kelmuun. Anna onigirazujen levätä kylmässä noin puoli tuntia. Avaa kelmu ja leikkaa onigirazut varoen puoliksi ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok