Kana-piiras
6
Henkeä
60 min

Kana-piiras

Raaka-aineet

Piiraspohja:

3,75 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

6 rkl öljyä

6 rkl kylmää vettä

Täyte:

1 pkt Atria 200g Vuolu Kanafilee

100 g herne-maissi-paprikasekoitusta

0,5 kpl punainen chili hienonnettuna

2 rkl kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna

1 kpl lime (mehu ja raastettu kuori)

0,5 ruukku korianteria hienonnettuna

Munamaito:

4 dl kookosmaitoa

1 pss currykastikejauhetta

4 kpl kananmunaa

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaulitse kevyesti jauhotetulla tasolla ja painele noin 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille viiden sentin korkeuteen. Anna levätä kylmässä puoli tuntia.

Vuoraa piiraspohja folioarkilla ja täytä joko keraamisilla paistohelmillä tai riisillä tai kuivatuilla pavuilla tai linsseillä. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.

Valmistele täyte ja munamaito pohjan kypsyessä.

Suikaloi Vuolut ja yhdistä täytteen muihin aineksiin.

Vispaa munamaidon ainekset sekaisin.

Levitä täyte esipaistetulle piiraspohjalle ja kaada munamaito varovasti päälle. Paista 175 asteessa kunnes täyte on kokonaan hyytynyt – uunista riippuen 30-45 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ja tarjoile. Piiras maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä.

Resepti on kehitetty Atrialle Andalusian auringossa -blogissa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki