Jouluiset hodarit
4
Henkeä
150 min

Jouluiset hodarit

Raaka-aineet

Lanttuiset hodarisämpylät (24 kpl)

5 dl maitoa

50 g hiivaa

3 kpl kananmunan keltuaista

50 g voita sulatettuna

1,5 rkl sokeria

2 tl suolaa

300 g Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Lanttulaatikko

16 dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa siirappia

2 rkl vettä

2 rkl hienoa saksanpähkinärouhetta

Sinappinen perunasalaatti

250 g perunoita

1 kpl pieni punasipuli

0,5 ruukku ruohosipulia

1,5 dl ranskankermaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 tl hunajaa

1 tl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria myllystä

Punakaali-taatelisalaatti

1 kpl pieni punakaali

3 rkl oliiviöljyä

0,5 kpl sitruunan mehu

1,5 dl kivettömiä taateleita pilkottuna

100 g fetajuustoa

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi

1 pkt Atria 250g Gastro Perunamakkara

1 pkt Atria 250g Gastro Punajuurimakkara

1 kpl punasipuli

1 kpl nippu lehtipersiljaa

1 dl rouhittua saksanpähkinää

Näin se hoituu

Resepti on Hella ja houkutus -blogin käsialaa.

Sämpylät:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, keltuaiset, voisula, sokeri ja suola. Lisää lanttulaatikko ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina käsin tai koneella hyvin vaivaten. Peitä taikina-astia keittiöliinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin tunti.
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa hetki. Käytä reilusti jauhoja, mikäli tarpeen. Jaa taikina puoliksi ja leikkaa kummatkin puolikkaat 12 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkulaisia, noin 10 cm mittaisia sämpylöitä ja nosta uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä 30–45 minuuttia.
Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylöiden pinnat seoksella. Ripottele päälle pieneksi hienonnettuja saksanpähkinöitä. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 8–10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Sinappinen perunasalaatti:

Keitä perunat. Anna jäähtyä ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli ja lisää ne perunoiden sekaan. Sekoita ranskankerma, sinappi, hunaja ja valkoviinietikka keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

Punakaali-taatelisalaatti:

Pilko punakaali kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää joukkoon pilkotut taatelit sekä murustettu feta. Anna maustua hetken.

Makkaroiden paistaminen ja hodareiden kokoaminen:

Puolita makkarat ja paista uunivuoassa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Silppua punasipuli ja rouhi saksanpähkinät. Kokoa hodarit makusi mukaan. Aseta kaksi makkaranpuolikasta halkaistun hodarisämpylän pohjalle. Kasaa päälle joko perunasalaattia tai punakaali-taatelisalaattia.

Koristele perunasalaatilliset hodarit punasipulilla ja lehtipersiljalla. Punakaalisalaattia sisältävät hodarit voit puolestaan viimeistellä saksanpähkinärouheella.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki