Broilerileikkele
4
Henkeä
999 min

Broilerileikkele

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 720g Naturel Broilerin Ohut Fileeleike

Suolaliemi:

1,2 ltr vettä

50 g sokeria

60 g suolaa

yhden (luomu)sitruunan kuori raastettuna

2 cm pala inkivääriä raastettuna

1 tl korianterinsiemeniä

1 tl fenkolinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1 kpl kanelitanko

4 kpl kaffirlimenlehteä

1 tl chilijauhetta

Näin se hoituu

Broilerin fileeleikkeitä marinoidaan ensin vuorokauden ajan suolaliemessä, joka saa makua inkivääristä, kanelista ja ripauksesta chiliä. Marinoidut fileet grillataan kypsiksi ja tarjoillaan vaikkapa leivän välissä tai ripottele pizzan päällä.

Sekoita suolaliemen ainekset keskenään esimerkiksi isohkossa kannellisessa rasiassa. Huolehdi että suola ja sokeri liukenevat kunnolla.

Kuivaa broilerin fileeleikkeiden pinnat ja sekoita leikkeet suolaliemeen. Laita rasia jääkaappin noin vuorokaudeksi.

Kuivaa mausteliemessä olleiden leikkeiden pinta huolellisesti ja grillaa leikkeitä kuumassa grillissä molemmin puolin noin 3 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä ohuita siivuja.

Käytä leipien, patonkien tai wrappien välissä. Broilerinleikkeleet sopivat myös hyvin pizzaan, pastaan ja salaattiin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki