Bataatti-rusinalimppu
6
Henkeä
100 min

Bataatti-rusinalimppu

Raaka-aineet

1 kpl Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

1 pss kuivahiivaa

0,5 dl siirappia

2 tl suolaa

0,5 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

0,5 tl neilikkaa

1 dl piimää

4 dl ruisjauhoja

1 dl rusinoita

n. 4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

Näin se hoituu

Lämmitä bataattilaatikko noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, siirappi, suola, inkivääri, pomeranssinkuori ja neilikka. Sekoita. Lisää piimä ja ruisjauhot. Kaada joukkoon rusinat. Alusta vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 5 minuuttia.

Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta yksi tai kaksi pyöreää leipää (riippuen kuinka isoja leipiä haluat). Ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja. Anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.

Pistele leipä varovasti haarukalla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki