Aamiaispizza
4
Henkeä
110 min

Aamiaispizza

Raaka-aineet

Pohja

1,5 dl lämmitettyä maitoa

1 pss kuivahiivaa

2 tl sokeria

450 g vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

2 rkl öljyä

1,5 dl ruokajogurttia

1 kpl kananmuna

Täytteeksi

200 g mozzarella-emmentaljuustoraastetta

2 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

4 kpl kananmunaa

Näin se hoituu

Pizza sopii erinomaisesti myös aamupalaksi. Tutut aamiaistarvikkeet paahtoleipä, pekoni, kananmuna ja juusto nostetaan tässä reseptissä herkullisessa, uudessa muodossa suoraan grillistä aamiaispöytään.

Sekoita lämpimän maidon joukkoon hiiva sekä sokeri. Anna niiden liueta noin 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa joko käsin tai koneella noin 10 minuutin ajan. Vaivaa lopuksi taikinasta pallo ja laita se öljyttyyn kulhoon. Peitä foliolla ja anna kohota noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Kuumenna uuni tai grilli noin 250-300 asteeseen. Laita grilliin tai uuniin kuumenemaan joko pizzakivi tai uunipelti.

Leivo taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Kauli kustakin taikinaosasta pisaran mallinen leipä. Levitä pohjalle juustoraaste, lisää sen jälkeen pekoniviipaleet ja riko lopuksi keskelle kananmuna. Nosta pizza kiven tai uunipellin päälle ja paahda grillissä tai uunissa noin 5-8 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja pizza on valmis.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit