Nizzansalaatti paahdetuilla juureksilla ja kylmäsavuhärällä
4
Henkeä
60 min

Nizzansalaatti paahdetuilla juureksilla ja kylmäsavuhärällä

Raaka-aineet

500 g pieniä puna-, kelta ja raitajuuria

4 rkl oliiviöljyä

suolaa

1 rkl punaviinietikkaa

2 tl dijon-sinappia

4-6 kpl viiriäisenmunaa

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

1 kpl jääsalaatti

1 dl pikkusalaatteja tai yrttejä

Näin se hoituu

Maukas ja näyttävä variaatio Nizzansalaatista syntyy puna-, kelta- ja raitajuurista. Paahdetut juurekset reunustetaan kylmäsavuhärkä-salaattiruusukkeilla ja koristellaan viiriäisen munilla ja miniyrteillä. Jos kaikkia kolmea juuresta ei satu juuri löytymään on Nizzansalaatti maukas myös pelkästä punajuuresta valmistettuna.

Kuori juurikkaat ja leikkaa lohkoiksi. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 3040 min. Sekoita punaviinietikasta ja dijon-sinapista kastike. Keitä viiriäisen munia 23 minuuttia, kaada kuuma vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Aseta pieni pala salaattia kylmäsavuhärän viipaleen toiselle puoliskolle, taita viipale kahtia ja kierrä ruusukkeeksi. Täytä tarjottimen reuna kylmäsavuhärkä-salaattiruusukkeilla. Sekoita lämpimät juureslohkot kastikkeeseen ja nostele kehän sisälle. Kuori viiriäisen munat, puolita ja asettele juuresten päälle. Koristele Nizzansalaatti miniyrteillä ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki