Jouluinen makkarasalaatti
4
Henkeä
600 min

Jouluinen makkarasalaatti

Raaka-aineet

3 kpl isoa porkkanaa

10 kpl ruusukaalia

1 rkl oliiviöljyä

tuoretta timjamia

1 rkl hunajaa

1 rkl kanelia

suolaa

150 g sokeriherneitä

6 kpl pientä keitettyä kiinteää perunaa

1 pkt Atria 250g Gastro Punajuurimakkara

100 g vuohenjuustoa

rucolaa

Kastike

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Reseptin on Atrialle tehnyt At Maria’s -bloggaaja.

Pese ja kuori porkkanat sekä ruusukaalit. Halkaise porkkanat keskeltä ja leikkaa niistä ohuita lohkoja. Puolita ruusukaalit. Kaada oliiviöljy isoon paistinpannuun. Lisää porkkanat ja ruusukaalit. Pilko sekaan tuoretta timjamia, lisää hunaja ja kaneli sekä maun mukaan merisuolaa. Ruskista porkkanoita ja ruusukaaleja hieman. Laske lämpöä ja anna kypsyä kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat sopivan pehmeitä, mutta kuitenkin napakoita. Lisää sokeriherneet ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Kuori keitetyt perunat ja lohko ne. Lisää paistinpannulle ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun paistat makkarat.

Viipaloi makkarat ja paista niitä toisella paistinpannulla noin 10 minuuttia, kunnes viipaleet ovat saaneet hieman väriä.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää valmis kastike porkkanoiden ja ruusukaalien sekaan.

Kaada paistinpannun antimet tarjoiluvadin rucolapedille. Lisää päälle paistetut makkarasiivut. Murustele koko komeuden päälle vuohenjuustoa. Viimeistele rucolalla ja timjamilla. Nauti lämpimänä!

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki