Mausteinen Kulinaari-salaatti
4
Henkeä
40 min

Mausteinen Kulinaari-salaatti

Raaka-aineet

Salaatti:

1 kpl munakoiso

2 rkl oliiviöljyä

1 dl pinjansiemeniä

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

tai

1 pkt Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku

1 dl granaattiomenan siemeniä

Marinadi munakoisolle:

1 kpl valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunanmehua

suolaa maun mukaan (esim. 0,5 tl)

1-2 tl hunajaa tai sokeria

0,5 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl kanelia

0,5 tl jauhettua korianteria

0,75 tl jeeraa eli juustokuminaa

Jogurttikastike:

1 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl sitruunanmehua

0,5 tl suolaa

1-2 tl hunajaa tai sokeria

lehtipersiljaa hienonnettuna

Näin se hoituu

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle pellille ja sivele ohuelti öljyllä. Paahda uunissa noin 25 minuuttia eli kunnes viipaleet ovat saaneet selvästi väriä.

Valmista marinadi ja jogurttikastike munakoisojen ollessa uunissa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita sitten kaikki marinadin ainekset sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään ja laita kastike sitten tekeytymään jääkaappiin.

Sekoita marinadi vielä kuumiin munakoisoviipaleet ja anna jäähtyä.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Asettele revitty jääsalaatti ja/tai babypinaatti tarjoiluastian pohjalle. Asettele leikkeleviipaleet ja munakoisoviipaleet ruusukkeina salaattipohjalle. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet sekä granaattiomenansiemenet.

Tarjoa salaatti jogurttikastikkeen kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki