Ysärispydäri
4
Henkeä
60 min

Ysärispydäri

Raaka-aineet

4 kpl isohkoa kiinteää perunaa

tai

1 kpl iso bataatti

0,5 kpl lanttu

2 kpl porkkanaa

2 kpl punajuurta

1 kpl palsternakka

0,5 kpl juuriselleri

3 kpl kuorittua valkosipulinkynttä

0,5 dl öljyä

3 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

1 pss Atria 300g Juusto Makkara-mix

1 tl kuivattua rosmariinia

1 tl kuivattua oreganoa

0,5 tl mustapippuria myllystä

4 kpl kananmunaa

Näin se hoituu

Kuori ja kuutioi peruna tai bataatti, lanttu, porkkana, punajuuri, palsternakka ja juuriselleri noin parin sentin kuutioiksi. Puolita valkosipulinkynnet. Sekoita kasvisten joukkoon öljy, hunaja ja suola. Levitä kasvikset uunipellille ja ripottele päälle pekonikuutiot. Paahda kasviksia ja pekonia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, välillä käännellen.

Lisää makkarat, rosmariini, timjami, oregano ja mustapippuri. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Paahda pyttipannua viisi minuuttia, tai kunnes kasviksissa ja makkaroissa on kaunis pinta. Riko pyttipannun pinnalle kananmunat ja jatka kypsentämistä vielä viitisen minuuttia, kunnes munat ovat kypsyneet.

VINKKI: Jos et halua sekoittaa kananmunia pyttipannuun, paista ne erikseen pannulla ja nosta valmiin pyttipannun päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit