Yrttinen marinadi
10
Henkeä
10 min

Yrttinen marinadi

Raaka-aineet

4 kpl yhden kynnen valkosipulia

2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 ruukku tuoretta persiljaa

1 ruukku tuoretta timjamia

1/2 ruukku tuoretta rosmariinia

10 kpl rosepippuria

10 kpl mustapippuria

1 rkl balsamico etikkaa

Näin se hoituu

Kuori ja pieni valkosipulit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Siirrä 2/3 rouheesta kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Aja seos sileäksi sauvasekoittimella. Hienonna tuoreet yrtit ja lisää ne öljyseokseen. Sekoita nyt joukkoon myös loput aineet. Valmis marinadi on paksu puuro, joka muistuttaa enemmänkin marinoituja yrttejä kuin perinteistä käsitystä marinadista. Jos seos vaikuttaa liian kuivalta, lisää hiukan öljyä.

Jos käytät marinadia pihveille, hiero marinadi sormenpäillä astiassa olevien pihvien pintaan. Anna pihvien marinoitua ainakin muutamia tunteja tai mieluummin yön yli. Tuoreiden yrttien kosteus estää pihvejä palamasta, jos paistat pihvit pannulla tai grilliparilalla. Suolaa pihvit paistamisen jälkeen ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptit ja vinkit