Ylikypsää paahtopaistia italialaisittain
6
Henkeä
220 min

Ylikypsää paahtopaistia italialaisittain

Raaka-aineet

1,4 kg Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl öljyä paistamiseen

3 kpl punasipulia

4 rkl balsamiviinietikkaa

3 rkl sokeria

4 kpl tomaattia

4 kpl valkosipulia

150 g fenkolia

300 g tomaattimurskaa

100 g kalamata oliivia

tuoretta oreganoa

2 rkl kapriksia

5 dl lihalientä

300 g tomaattimurskaa

8 oksaa timjamia

2 oksaa rosmariinia

2 oksaa tuoretta oreganoa

Näin se hoituu

Leikkaa paahtopaisti 12 palaan ja ruskista ne pannulla. mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita lihat uunivuokaan. Leikkaa tomaatit isoiksi kuutioiksi. Lisää tomaatit oliivien ja kapristen kanssa pataan. Murskaa valkosipulit ja leikkaa punasipulit sekä fenkolit reiluiksi paloiksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää joukkoon 3 rkl sokeria ja 4 rkl balsamiviinietikkaa. Kuullota niin kauan kunnes etikka on haihtunut. Lisää pannulle timjami, rosmariini ja lihaliemi keitä hetki ja lisää tomaattimurska.
Kaada liemi lihojen päälle ja laita uuniin 120 °C hautumaan 3 tunniksi.
Kun lihapata on valmis, tarkasta maku ja koristele vielä tuoreella oreganolla

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki