Vuokon näppylämuusi
6
Henkeä
80 min

Vuokon näppylämuusi

Raaka-aineet

1,5 kg jauhoisia perunoita

suolaa

4 dl täysmaitoa

0,5 dl siirappia

25 g voita

2 kpl kananmunaa

1 kpl sipuli

1 pkt Atria 400g Parempi Nauta Jauheliha 10%

mausteita maun mukaan, esim. suolaa, mustapippuria, savupaprikajauhetta ja timjamia

Näin se hoituu

Näppylämuusi on ruoka jonka nimi herättää ruokalajia tuntemattomissa jopa kauhun väristyksiä. Vuokon kotipaikkakunnalla näppylämuusi on kuitenkin tuttu juttu ihan koulujen ruokalistoja myöten. Näppylämuusina tunnettu maukas jauheliha-perunasoselaatikko onkin etenkin monen lapsen suosikki, eivätkä Vuokon lastenlapset ole tässä poikkeus!

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Kiehauta maito, siirappi ja 25 g voita kattilassa. Soseuta perunat vatkaimella ja lisää kuuma maitoseos joukkoon. Anna muusin jäähtyä hetki, ja sekoita sitten joukkoon vielä kananmunat.

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli lopun voissa pannulla. Anna sipulille hetki aikaa makeutua. Mausta jauheliha makusi mukaan, esimerkiksi suolalla, mustapippurilla, savupaprikajauheella ja timjamilla.

Sekoita jauhelihaseos muusin joukkoon ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki