Viljaporsaan fileepihvit päärynän ja sinihomejuuston sekä lehtikaali-perunamuusin kanssa
3
Henkeä
60 min

Viljaporsaan fileepihvit päärynän ja sinihomejuuston sekä lehtikaali-perunamuusin kanssa

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan Viljaporsas Fileepihvi Naturell 500g

1 kpl punasipuli

4 kpl valkosipulinkynttä

2 kpl päärynää

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl valkoviinietikkaa

1 dl valkoviiniä

2 dl kanalientä

2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

100 g sinihomejuustoa

Lehtikaali-perunamuusi:

1 kg perunoita

4 kpl valkosipulinkynttä

3 kpl lehtikaalin lehteä

3 rkl voita

1,5 dl maitoa

0,5 tl suolaa

Näin se hoituu

Tämä resepti ei jätä ketään kylmäksi! Suomalainen päärynä oli yksi viime vuoden hittikasviksia ja suosion ennustetaan kasvavan entisestään tällä satokaudella. Kotimaisen päärynän maku on makea, ja siksi se sopii loistavasti pariksi suolaiselle sinihomejuustolle. Kuohkea lehtikaalimuusi täydentää päärynän, sinihomejuuston ja viljaporsaan fileepihvien harmonian.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä ja aloita kokkaus sillä välin muusista. Kuori perunat ja leikkaa muutamaan osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita perunat ja valkosipulinkynnet kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi.
Irrota lehtikaalin lehdet puisevasta varresta ja hienonna. Kuumenna 1 rkl voita pannulla ja paista lehtikaaleja pari minuuttia.

Valuta perunat ja soseuta ne. Sekoita joukkoon 2 rkl voita, maito ja paistetut lehtikaalit. Mausta suolalla.

Kuori ja lohko punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa päärynöistä päät pois ja halkaise ne, koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa päärynät lohkoiksi. Laita uuni päälle täysille ja grillivastuksille.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja ruskista fileepihvit kunnolla molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pihvit hetkeksi sivuun.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja kuullota punasipulilohkoja muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja päärynät, paista pari minuuttia. Lisää pannulle valkoviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää sitten valkoviini, kanaliemi ja rosmariini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää Viljaporsaan fileepihvit takaisin pannulle ja murustele sinihomejuusto pinnalle. Siirrä grillivastusten alle noin viideksi minuutiksi.

Tarjoile lehtikaali-perunamuusin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki