Välimerellinen pyhämättö
4
Henkeä
150 min

Välimerellinen pyhämättö

Raaka-aineet

1 pkt Atria 1000g GrilliPaletti

TABBOULEH:

2 dl bulguria

100 g tuoretta persiljaa

50 g tuoretta minttua

1 kpl punasipuli

150 g kurkkua

2 kpl tomaattia

1 dl sitruunanmehua

3 rkl oliiviöljyä

suolaa 1 tl ja mustapippuria 0,5 tl

MANTELINEN AVOCADO-APPELSIINISALAATTI

3 kpl appelsiinia

2 kpl tomaattia

1 punasipuli

2 rkl sitruunanmehua

25 g kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

4 rkl oliiviöljyä

1 rkl hienonnettua persiljaa

suolaa 1-2 tl ja pippuria 1/2 tl

2 kpl avocadoa

TZATZIKI:

150 g kurkkua

2 kpl valkosipulinkynttä

2 dl turkkilaista jogurttia

1/2 tl suolaa ja pippuria

1 tl sokeria

1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

MOJETE:

1 kpl punainen ja keltainen paprika

1 kpl punasipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

4 kpl tomaattia

1/2 dl oliiveja

2 tl fariinisokeria

2 rkl sherrya

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 kpl rosmariinin oksa

2 rkl oliiviöljyä

Näin se hoituu

Ota Grillipaletti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista.
Valmista tabbouleh: Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan. Hienonna yrtit. Kuori kurkku, poista siemenet lusikalla, kuori ja kuutioi tai raasta se. Lohko tomaatit ja poista siemenet, kuutioi. Yhdistä ainekset kulhossa, mausta ja nostele ilmavaksi salaatiksi. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa.
Mantelinen avokado-appelsiinisalaatti: Kuori ja viipaloi appelsiinit. Lohko tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaatti. Kuori punasipuli ja viipaloi renkaiksi. Paahda manteleita kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita, n.5min, sekoita usein. Sekoita sitruunanmehu, öljy ja persilja kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Ota puolet kastikkeesta toiseen kulhoon. Lisää toiseen puoleen kastiketta tomaattikuutiot. Halkaise avokadot ja poista siemen, kuori varovasti ja kuutioi. Lisää avokadot tomaattien joukkoon ja sekoita. Levitä appelsiiniviipaleet tarjoiluvadille ja nostele tomaatit ja avokadot appelsiinien päälle. Koristele punasipulirenkailla.
Tzatziki: Kuori kurkku, poista siemenet lusikalla ja raasta se, valuta siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja anna maustua jääkaapissa.
Mojete: Kuumenna grilli ja laita sinne alumiininen paistovuoka. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Lohko paprikat koosta riippuen pituussuunnassa kuuteen tai kahdeksaan osaan. Kuori punasipuli ja valkosipuli, viipaloi. Lohko tomaatit koosta riippuen neljään tai kuuteen osaan. Laita paprikat, sipulit, tomaatit ja oliivit vuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaada sherry sekaan, mausta reippaalla suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka foliolla ja anna paistua noin 45min. Lisää rosmariininoksa ja pirskottele pinnalle oliiviöljy. Kypsennä vielä noin 20min kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä. Pidä lämpimänä.
Grillaa Grillipaletin herkut pakkauksen ohjeen mukaan ja kata pöytään herkut. Aurinkolasit silmille ja ajatukset kohti Välimerta.
.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki