Välimerellinen ohrapalvimakkaracassoulet
4
Henkeä
50 min

Välimerellinen ohrapalvimakkaracassoulet

Raaka-aineet

1 kpl punainen paprika

1 kpl punasipuli

0,5 kpl kesäkurpitsa

1 kpl porkkana

1 dl saksanpähkinöitä

2 rkl öljyä

1 dl mustia kivettömiä oliiveja

1 prk kypsiä huuhdeltuja papuja valinnan mukaan

1 prk tomaattimurskaa

1 kpl laakerinlehti

2 kpl timjaminoksaa

suolaa

mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

hienonettuja yrttejä

keitettyä riisiä

Näin se hoituu

Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja rouhi saksanpähkinät ronskisti.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä ne sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota kasviksia keskikovalla lämmöllä noin kahdeksan minuuttia useasti sekoittaen. Lisää oliivit, pavut, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia ja kaada sitten uunivuokaan. Viiluta makkaroiden pinnat ja asettele ne cassouletin päälle. Laita vuoka 225-asteiseen uuniin ja paahda kunnes makkaroiden pinnassa on kaunis väri.

Koristele päkinärouheella ja hienonnetuilla yrteillä ja tarjoa esimerkiksi riisin kera.

Reseptit ja vinkit

Vinkki