Vaahterasiirappi-viskipossu
4
Henkeä
90 min

Vaahterasiirappi-viskipossu

Raaka-aineet

1 kpl Atria n500g Naturell Viljaporsaan Sisäfilee

1 kpl Atria 140g Suomalainen Pekoni

2 rkl dijon-sinappia

Mausteseos:

1 tl suolaa

0,5 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl paprikajauhetta

0,5 tl mustapippuria myllystä

0,25 tl kanelia

Valeluun:

4 rkl vaahterasiirappia

2 rkl omenasosetta

2 rkl viskiä tai bourbonia

Tarjoiluun esim:

punaviinikastiketta ja lohkoperunoita

Näin se hoituu

Sekoittele possulle mausteseos, kääri se pekoniin ja kypsennä grillissä. Viimeistele lopputulos vaahterasiirapilla, viskillä ja omenasoseella.

Aloita sekoittmalla mausteseoksen aineet yhteen.

Valele porsaanfilee dijon-sinapilla ja mausta pinta tasaisesti mausteseoksella. Kääri filee pekoniin ja anna sen maustua noin tunti huoneenlämmössä.

Sekoita valeluliemen ainekset keskenään.

Kuumenna grilli ja grillaa filee tasaisesti jokaiselta sivulta ruskeaksi. Kun pekonissa alkaa olla paahtunutta pintaa ja filee on läpikypsää (70 astetta), valele fileetä vaahterasiirapin, omenasoseen ja viskin seoksella ja anna pinnan karamellisoitua lämmössä.

Anna fileen levätä hetki grillistä ottamisen jälkeen. Leikkaa fileestä noin kahden sentin siivuja ja tarjoile makeahkon punaviinipohjaisen kastikkeen kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki