Uunipossu
4
Henkeä

Uunipossu

Raaka-aineet

1 pkt Atria n800g Naturell Viljaporsaan Uuniliha

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

2 sipulia

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 pieni lanttu

1 ltr vettä

2 liemikuutiota

2 tl siirappia tai hunajaa

1 ruukku timjamia

Näin se hoituu

Ota liha huoneen lämpöön tunti ennen valmistusta. Hiero suola ja mausteet lihan pintaan. Laita lihapala korkealaitaiseen uunivuokaan, työnnä vuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kuutioi esikäsitellyt kasvikset. Kuumenna vesi, liemikuutiot ja siirappi tai hunaja kiehuvaksi.
Ota vuoka uunista ja alenna uunin lämpötila 150 asteeseen. Lisää kasvikset lihan kanssa samaan vuokaan ja kaada kiehuva liemi lihan ja kasvispalojen päälle. Liha ja kasvispalat saavat peittyä liemeen.
Levitä kunnon kerros tuoreita timjaminvarsia lihan päälle vuokaan. Jatka paistamista 150 asteessa 2 ½ tuntia.
Tarjoa meheväksi muhinut uuniliha perunoiden tai muusin sekä punajuurisalaatin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki