Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde
4
Henkeä
300 min

Ulkofileepihvit, grillatut kesäkasvikset ja salsa verde

Raaka-aineet

1 kpl Atria Takuumurea Naudan Pihvifilee n1kg

0,5 ruukku lehtipersiljaa

2 kpl rosmariinin oksaa

4 kpl timjamin oksaa

4 kpl valkosipulinkynttä

0,5 dl oliiviöljyä

Salsa Verde:

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku basilikaa

1 ruukku minttua

1 dl kapriksia

2 kpl anjovisfileetä

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl Dijon-sinappia

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

0,5 dl oliiviöljyä

Grillatut kasvikset:

10 kpl pikkuporkkanaa

10 kpl broccoliinia

20 kpl terttukirsikkatomaattia

10 kpl kevätsipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Voit käyttää Atrian Takuumurean naudan pihvifileen joko kokonaisena tai leikata siitä tuhteja pihvejä. Marinoi ulkofileepihvit yrtein ja grillaa kesän kasvisten kanssa. Tarjoiluun yrttistä salsa verdeä ja täydellinen kesäateria on valmis.

Leikkaa pihvifilee neljään tasakokoiseen pihviin ja nuiji pihvit kevyesti hieman ohuemmiksi. Hienonna yrtit sekä valkosipuli ja sekoita öljyyn. Nosta pihvit marinoitumaan yrttimarinadiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Surauta kaikki salsa verden ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää oliiviöljy viimeisenä ohuena nauhana.

Valele pestyt kasvikset öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä kasviksiin kunnolla väriä.

Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa kuumassa grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat medium-kypsyisiä. Anna pihvien vetäytyä noin 3 minuuttia, viipaloi ja tarjoa ulkofileepihvit kasvisten ja salsa verden kanssa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki