Toscanalaiset lihakääryleet ja juustoinen polenta
8
Henkeä
120 min

Toscanalaiset lihakääryleet ja juustoinen polenta

Raaka-aineet

KÄÄRYLEET

1 pkt Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekonikuutio

1 kpl pieni vehnäsämpylä tai viipale vuokaleipää

2 kpl valkosipulin kynsiä

1 rkl persiljaa

1 kpl kananmunia

1 rkl kapriksia

1/2 tl suolaa, mustapippuria

KASTIKE

1 tlk tomaattimurskaa

1 kpl porkkanaa

2 kpl salottisipulia

100 g varsi- tai juuriselleriä

2 dl lihalientä (fondista)

2 dl valkoviiniä

1 tl tomaattisosetta

1 kpl laakerinlehteä

1 tl suolaa, pippuria ja sokeria

POLENTA

7 dl kanalientä

2 dl polentajauhoja (karkeita maissisuurimoita)

1 dl parmesan -juustoraastetta

1/2 dl neitsytöljyä

1 kpl laakerinlehti

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippurisekoitusta

Näin se hoituu

Täytetyt naudanlihakääryleet:
Hienonna valkosipuli ja kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kasari ja kuullota ensin pekonia hetki. Lisää sitten valkosipuli ja leipä. Kuumenna sekoittaen kunnes seos ruskistuu hieman. Lisää hienonnettu persilja ja lisää kapristen kera joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita kananmunan kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta pippurilla.

Leikkaa naudanpaisti 8 osaan lihasyitä vasten. Nuiji viipaleet noin 0,5 cm paksuiksi leikkeiksi. Jaa täytemassa leikkeiden päälle ja rullaa ne kaalikääryleiden tapaan umpinaisiksi rulliksi. Sulje saumat hammas- tai varrastikuilla. Ruskista rullat pannulla tai padassa. Kypsennä hauduttamalla kastikkeessa.

Tomaattikastike:
Ruskistettuasi kääryleet padassa nosta ne pois. Kuori ja kuutioi salotit, porkkana ja selleri. Lisää pataan tilkka oliiviöljyä ja kuullota juureksia hetki, lisää tomaattisose ja anna paahtua tovi. Lisää sitten valkoviini, lihaliemi ja tomaattimurska. Lisää ripaus sokeria ja laakerinlehti. Nosta rullat sitten pataan ja lisää vettä niin, että kaikki rullat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja kiehauta. Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 1-1,5 tuntia. Nosta sitten rullat pois kastikkeesta ja keitä kastiketta kasaan niin, että se sakenee. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää kääryleet kastikkeeseen, kuumenna ja tarjoile.

Lisukkeeksi sopii hyvin polenta:
Kuumenna kanaliemi ja anna laakerienlehtien hautua liemessä tovi. Lisää liemeen sekoittaen polentajauhot. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes seos puuroutuu. Lisää sitten parmesanjuusto ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Polentan voit tarjota heti sellaisenaan tai jäähdyttää esimerkiksi terriinivuoassa, leikata viipaleiksi ja sitten grillata esimerkiksi uraparilalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit