Tortellinit
4
Henkeä
60 min

Tortellinit

Raaka-aineet

Taikina:

300 g durumjauhoa

3 kpl kanamunaa

1 tl suolaa

Täyte:

300 g Ricotta-juustoa

50 g parmesaanijuustoa raastettuna

1 puntti basilikaa hienonnettuna

1/2 sitruunan kuori raastettuna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 kananmuna voiteluun

basilikaa ja tomaattia koristeluun

Näin se hoituu

Sekoita taikinan aineet yhteen ja vaivaa noin 3 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja anna maustua noin 30 minuuttia.

Kauli taikinasta 1-2 mm paksuinen levy ja leikkaa siitä noin 6 cm x 6 cm kokoisia neliöitä.

Lusikoi täytettä taikinaneliöiden keskelle ja voitele kananmunalla taikinan sivut.
Taita taikina puoliksi ja paina ilma ulos. Taita taikinakolmion pitkän sivun päät yhteen.

Keitä suolatussa vedessä noin 2-3 minuuttia, kunnes tortelliinit nousevat pintaan.
Tarjoile maukkaan lihaliemen, tomaattikuutioiden ja basilika-juliennen kera

Reseptit ja vinkit