Tomaattinen Kaalilaatikko
8
Henkeä
100 min

Tomaattinen Kaalilaatikko

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Nauta-sika Jauheliha 20%

2 kpl sipulia kuutioituna

1 kpl valkosipulia kuutioituna

1/2 tl timjamia

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 1/2 kpl valkokaalia paloiteltuna

1/2 dl oliiviöljyä

2 prk tomaattimurskaa

4 dl irtoriisiä

250g juustoraastetta (mozzarella)

Näin se hoituu

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää timjami, paprikajauhe, suola ja pippuri.Lisää joukkoon tomaattimurskat ja keitä noin 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Poista kaalista uloimmat lehdet ja kannat. Kuutioi kaali noin 3x3 cm paloiksi. Lisää kattilaan ½ dl oliiviöljyä ja kuullota kaalia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kaalista alkaa tulla läpikuultavaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja ota pois liedeltä.

Kun jauhelihakastike on kiehunut 15 minuuttia, lisää joukkoon riisi ja sekoita tasaiseksi.

Voitele uunivuoka huolellisesti ja kokoa seuraavasti: Laita vuoan pohjalle ensin puolet kaalista, sitten jauhelihakastiketta, toinen puoli kaalista ja lopuksi loput jauhelihakastikkeesta. Peitä foliolla. Paista vuokaa uunissa noin 40 minuuttia kunnes huomaat että nesteet alkaa kuplia vuoan sivuilta.

Poista folio ja sirottele päälle juustoraaste. Paista vielä 20 minuuttia, kunnes juusto on hieman paahtunut.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit