Timjamivoilla valellut naudan sisäfileepihvit ja paahdettuja balsamicokasviksia
2
Henkeä
60 min

Timjamivoilla valellut naudan sisäfileepihvit ja paahdettuja balsamicokasviksia

Raaka-aineet

Pihvit:

2 kpl Atria Takuumureaa naudan sisäfileepihviä

oliiviöljyä

4 kpl timjamin oksaa

3 kpl valkosipulinkynttä

2 rkl voita

Balsamicokasvikset:

0,5 kpl palsternakka

1 kpl punasipuli

1 kpl porkkana

2 kpl yksikyntistä valkosipulia

5 kpl ruusukaalia

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

4 kpl timjamin oksaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Nosta pihvit vähintään tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Valmista niiden temperoituessa balsamicokasvikset.

Kuori palsternakka, punasipuli, porkkana ja valkosipulit ja pese ruusukaalit. Leikkaa isommat kasvikset lohkoiksi ja puolita valkosipulit ja isommat ruusukaalit. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, hunaja, timjaminlehdet ja oliiviöljy. Nosta pellille, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita paistamaan öljytyssä kuumassa pannussa (mielellään valurauta) niin, että saat pihveihin kunnolla ruskistuneet pinnat. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja lisää timjaminoksat, veitsen lappeella rikki painetut valkosipulinkynnet kuorineen sekä voi. Valele pihvejä maustevoilla kunnes ne ovat haluamassasi kypsyydessä. Oikea kypsyys kannattaa varmistaa käyttämällä mittaria. Laita pihvit voineen ja mausteineen löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit balsamicokasvisten kera.

Reseptit ja vinkit

Vinkki