Täytettyä naudan ulkofileetä, paistettua parsaa ja vihreää salaattia appelsiinivinegretin kera
4
Henkeä
180 min

Täytettyä naudan ulkofileetä, paistettua parsaa ja vihreää salaattia appelsiinivinegretin kera

Raaka-aineet

1 kpl Atria n800g Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala

Yrttimarinadi

0,75 dl öljyä

0,5 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

0,5 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

0,5 dl tuoretta lipstikkaa tai rosmariinia hienonnettuna

2 rkl balsamiviinietikkaa

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl rouhittua mustapippuria

Täyte (osa kylmäsavukinkusta tulee parsoihin)

noin 150 g Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku

noin 75 g kuoretonta vuohenjuustoa tai mozzarellaa

Pinnalle suolaa ja pippuria

Cocktailtikkuja pihvien sulkemiseen

Kylmäsavukinkkuun kääritty parsa

12 kpl parsaa

12 siivua Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavukinkkua

Vihreä salaatti

kahta erilaista salaattia

Lisää salaattiin halutessasi:

0,5 pkt Atria Kulinaari 150g Naudan Savupaisti

Appelsiinivinegretti

3 rkl appelsiinimehua

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Poista kalvot ja leikkaa ulkofileepala neljäksi tuhdiksi pihviksi. Pyyhi pihvit talouspaperilla kuiviksi. Halkaise pihvit varovasti viiltäen, jättäen ne toiselta pitkältä sivulta kiinni, niin että pihveihin muodostuu iso tasku. Hakkaa pihvejä kevyesti muovin läpi.
Soseuta marinadin ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Laita marinadi ja lihat muovipussiin. Solmi pussi kiinni ja kääntele pussia, jotta mausteet menevät tasaisesti lihojen joukkoon. Anna lihojen maustua kaksi tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Ota lihat pussista. Levitä pihvien sisään neljä siivua kylmäsavukinkkua, kaksi aina päällekkäin ja hieman limittäin. Levitä vuohenjuusto tai mozzarella kinkkujen keskelle. Laita pihvit kiinni cocktailtikuilla, jotta täyte pysyy niiden sisällä. Paista pihveihin kuumalla pannulla kaunis pinta ja siirrä ne sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita lämpömittari yhteen pihveistä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari osoittaa 55 astetta (tai 65 asteista, jos haluat kypsää). Ota pihvit uunista ja poista cocktailtikut. Laita pihvit vetäytymään folion sisään noin 15 minuutin ajaksi. Rouhi pintaan mustapippuria ja suolaa ennen tarjoilua.

Vinkki: Naudan ulkofileen sijaan voit käyttää myös karitsan ulkofileetä. varaa silloin yksi filee per ruokailija. Täytetyt ulkofileepihvit voi myös grillata. Grillatessa pihveihin paistetaan ensin hyvä väri. Tämän jälkeen laitetaan lämpömittari yhteen pihveistä ja nostetaan pihvit grillin ylemmälle tasolle tai pikku hyllylle kypsymään.


Kylmäsavukinkkuun kääritty parsa

Leikkaa tai napsauta käsin parsan kannasta kova, puumainen pala pois. Kietaise kunkin parsan ympärille siivu kylmäsavukinkkua. Paista parsat miedolla lämmöllä, pannulla ilman rasvaa tai voin kera, tai grillissä. Kääntele parsoja välillä kunnes ne ovat lähes kypsiä, mutta edelleen rapsakoita. Tarjoa heti.

Vihreä salaatti ja appelsiinivinegretti

Huuhtele ja revi salaatti sopiviksi paloiksi salaattikulhoon. Sekoita appelsiinimehu, oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta vinegretti suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Kaada vinegretti salaatin päälle. Voit halutessasi tehdä ruusukkeita naudan savupaistista salaatin päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki