Täytetty joulubroileri englantilaisittain
4
Henkeä
120 min

Täytetty joulubroileri englantilaisittain

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan n1,7kg Joulubroileri

voita

1 kpl punasipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 dl kuivattuja karpaloita

0,5 dl pistaasipähkinöitä

1 dl taateleita

2 viipale vaaleaa leipää (tai krutonkeja)

1 kpl rosmariininoksa

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Ota broileri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Halkaise taatelit ja poista siemenet. Viipaloi ja kuutioi leipä. Hienonna rosmariinin lehdet.

Kuullota sipulit paistinpannulla voissa keskilämmöllä. Lisää joukkoon kaikki loput täytteen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Freesaa muutaman minuutin ajan.

Irrota kopia yhdessä pitävä nahka varovasti. Täytä broileri painamalla täytemassaa tiiviisti broilerin sisälle. Asettele broilerin koivet taas ristiin ja kiedo nahka takaisin paikoilleen koipien ympärille. Nosta broileri uunivuokaan ja hiero muutama voinokare broilerin nahkaan. Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti 45 minuuttia, tai kunnes broilerin sisälämpötila on 80 astetta.

Ota broilerin uunista ja anna sen vetäytyä hetki. Lusikoi täyte broilerin sisältä ja laita täyte tarjoilukulhoon.
Tarjoile broileri ja täyte esimerkiksi mausteisen bataattilaatikon kanssa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki