
Takuumureat naudan pihvit
Raaka-aineet
1 pkt Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäfilee n1,1kg
20 g rypsiöljyä tai voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
Näin se hoituu
Leikkaa filee 3-5 senttimetriä paksuiksi pihveiksi. Muotoile pihvit hellästi käsin.
Jos liha on kosteaa, pyyhkäise lihan pinta talouspaperilla kuivaksi. Grillaa tai paista rypsiöljyssä tai voissa pannulla. Huomioi että lihaa ei voi ladata pannua täyteen, muuten pannun lämpötila jäähtyy liikaa eikä paisto onnistu täydellisesti. Peitä kerrallaan enintään 2/3 osaa pannun pinta-alasta. Ota pihveihin ensin kaunis väri kovemmalla lämmöllä, laske lämpötilaa sen jälkeen ja anna pihvien kypsyä haluamasi kypsyisiksi. Muista aina antaa lihan levätä hetki ennen tarjoilua esimerkiksi löyhässä foliokääreessä.
Laadukas liha on edukseen simppeleiden lisäkkeiden seurassa. Tarjoa pihvien kanssa esimerkiksi keitettyä tai grillattua parsaa ja persiljavoita.