Takuumurea sisäfilee
6
Henkeä
45 min

Takuumurea sisäfilee

Raaka-aineet

600 g Atria n1,1kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäfilee vakuumi

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl voita

2 tl suolaa

1 tl mustapippurirouhetta

1 rkl soijakastiketta

Näin se hoituu

Ota sisäfilee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsentämistä.

Hiero mausteet fileen pintaan.

Fileen kypsennys grillissä:
Grillaa fileeseen kaunis pinta kuumassa grillissä. Kääntele lihaa jotta pinta tulee kauniiksi kauttaaltaan. Laske sen jälkeen grillin lämpötilaa reippaasti ja työnnä lihaan mittari. Jatka kypsennystä kunnes filee on saavuttanut toivomasi kypsyyden. Mediumia filee on 55 asteessa, kypsää 63 asteessa. Grillauksen jälkeen, kääräise filee folioon lepäämään noin 20 minuutiksi ennen tarjoilua.

Fileen kypsennys pannussa ja uunissa:
Ruskista sisäfilee kauttaaltaan kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Näin fileestä tulee medium. Jos haluat lihasta kypsää, jatka kypsentämistä niin kauan, että sisälämpötila on 63 astetta. Kääri filee kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit