Suvin värikäs chili con carne
6
Henkeä
45 min

Suvin värikäs chili con carne

Raaka-aineet

1 kpl iso sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

4 kpl tomaattia

1 kpl punainen paprika

1 kpl keltainen paprika

1 kpl mieto chili

0,5 dl rypsiöljyä

1 pkt Atria 400g Parempi Nauta Jauheliha 10%

500 g tomaattimurskaa

250 g salsaa

1 dl jalapenoja

1 prk (250 g) kidneypapuja

Tarjoiluun:

keitettyä riisiä

Näin se hoituu

Resepti sai alkunsa Suvin asuessa kimppakämpässä vuosia sitten. Kokkaaminen lankesi usein Suvin tehtäväksi ja kerran yksi kämppiksistä pyysi häntä tekemään chili con carnea. Ruuasta muodostui kertaheitolla hitti kämppisten keskuudessa ja joka sunnuntai tuosta eteenpäin Suvi kokkasi chili con carneaan kämppiksilleen ja heidän seuralaisilleen.

Aika kului ja kämppikset muuttivat kukin tahoilleen, mutta ystävyvyys sekä rakkaus chili con carnea kohtaan jäi. Niimpä edelleen, joka kerta kun Suvi kokkaa chili con carneaan, saavat entiset kämppäkaverit kutsun syömään. Elämäntilanteet ovat muuttuneet, mutta edelleen kun vanha kämppisjoukko kerääntyy chili con carne -padan ääreen, on läsnä se sama tunnelma kuin aikoinaan kimppakämpän pöydän äärellä.

Kuori ja pilko sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti ja paprikat.

Ruskista jauheliha öljytyssä kattilassa.Lisää kasvikset joukkoon ja paistele vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattimurska, salsa, jalapenot sekä valutetut pavut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok