Stoutissa haudutettua kasleria ja grillatut fenkoli-perunanyytit
4
Henkeä
120 min

Stoutissa haudutettua kasleria ja grillatut fenkoli-perunanyytit

Raaka-aineet

1 pkt Atria 670g Viljaporsaan Fileepihvi Big and Juicy

1 tl cajun-maustetta

suolaa

mustapippuria

2 kpl palsternakkaa

2 kpl sipulia

2 kpl kokonaista valkosipulia

6 kpl timjamin oksaa

2 dl vettä

2 kpl lihaliemikuutiota (tai ½ dl vahvaa lihafondia)

0,5 dl tummaa balsamicoa

5 dl Stout-olutta

Peruna-fenkolinyytit:

6 kpl perunaa

2 kpl fenkolia

3 kpl rosmariinin oksaa

suolaa

mustapippuria myllystä

1-2 kpl sitruuna

0,5 dl siirappia

1 dl oliiviöljyä

Näin se hoituu

Ota Big and Juicy -pihvit huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Mausta pihvit cajun-mausteella sekä suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. Grillaa tai paista kuumalla pannulla possujen pintaan kunnon väri. Laita possut isoon laakeaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kuori palsternakat ja sipulit. Leikkaa reiluiksi paloiksi ja lisää vuokaan possujen joukkoon. Halkaise valkosipulit poikittain ja lisää puolikkaat sekä timjaminoksat vuokaan. Kiehauta vesi, lihaliemikuutiot tai fondi, balsamico ja stout kattilassa. Kaada kuuma liemi vuokaan niin että lihat melkein peittyvät. Laita vuoka grilliin tai 125-asteiseen uuniin n. 1,5 tunniksi, kunnes possunpihvit ovat murean kypsiä. Ota pihvit pois kastikkeesta ja siivilöi haudutusliemi kattilaan. Kiehauta liemi ja suurusta tarvittaessa hieman maizenalla sopivan paksuksi kastikkeeksi. Ota talteen myös palsternakat, sipulit sekä valkosipulit, ja tarjoa lisukkeena.

Pese perunat ja leikkaa parin sentin kuutioiksi. Pese fenkolit, leikkaa ne halki ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolit vielä pituussuunnassa puoliksi tai 3 osaan fenkolin koosta riippuen. Laita fenkoleita ja perunaa keskelle folioarkkia ja riivi rosmariinista lehtiä sekaan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä. Pese sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Purista lohkoista mehua nyyttien päälle ja jätä lohko tai kaksi myös nyyttiin. Valuta päälle vielä hieman siirappia ja oliiviöljyä ja nosta folion reunat nyytiksi. Grillaa nyyttejä keskikovalla kuumuudella vartin verran ja sitten miedommalla lämmöllä vielä kymmenisen minuuttia. Varmista perunoiden kypsyys haarukalla ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok