Spatchcock-pääsiäiskana
4
Henkeä
75 min

Spatchcock-pääsiäiskana

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan n1,7kg Pääsiäiskana Provençal

oliiviöljyä

Pesto:

0,5 dl pinjansiemeniä

1 ruukku lehtipersiljaa

1 kpl valkosipulinkynsi

1 kpl sitruunan mehu ja kuori

1 dl oliiviöljyä

1 dl parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Spatchcock-valmistusmenetelmässä kanasta leikataan selkäranka irti, jolloin koko kanan pystyy lytistämään uunipellille tai uunivuokaan. Hyötynä lytistetyssä kanassa on nopeampi kypsennysaika ja ennen kaikkea isompi määrä rapeaa pintaa. Tarjoile pääsiäiskana raikkaan sitruuna-lehtipersiljapeston kera.


Nosta pääsiäiskana leikkuulaudalle vatsapuoli alaspäin ja leikkaa keittiösaksilla kana auki selkärangan molemmin puolin niin, että selkäranka irtoaa. Voit käyttää selkärangan kanaliemen keittämiseen.

Käännä kana ja paina se mahdollisimman tasaiseksi leikkuulautaa vasten. Nosta kana uunipellille ja voitele oliiviöljyllä. Paahda kana 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia kunnes se on kauttaaltaan ruskistunut ja kypsä myös koipireisien juuresta. Voit tarkistaa kanan kypsyyden työntämällä kanan reiteen hammastikun. Jos ulos tuleva neste on kirkasta on kana kypsää, jos se taas punertaa on kana vielä raaka.

Valmista kanan kypsyessä persilja-sitruunapesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Sekoita yleiskoneen kutterissa lehtipersilja, pinjansiemenet, kuorittu ja pilkottu valkosipuli sekä sitruunamehu ja -kuori. Aja pyreeksi ja lisää oliiviöljy hiljalleen valuttaen. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tarjoile pääsiäiskana peston ja vaikkapa lohkoperunoiden tai riisin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki