Smoky Bourbon Wilhelm, fritatut perunasoirot, currywurst-kaali ja valkosipulimajoneesi
4
Henkeä
60 min

Smoky Bourbon Wilhelm, fritatut perunasoirot, currywurst-kaali ja valkosipulimajoneesi

Raaka-aineet

Valkosipulimajoneesi:

2 dl majoneesia

3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl karkeaa dijon-sinappia

suolaa

mustapippuria myllystä

Perunasoirot:

3 kpl isohkoa perunaa (esim. rosamunda)

öljyä uppopaistamiseen

suolaa

Currywurst-kaali:

0,5 dl öljyä

1 dl tomaattipyreetä

4 tl currya

2 tl paprikajauhetta

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl worcesterkastiketta

0,5 dl toffeekastiketta

1 kpl pieni kesäkaali ohuina suikaleina

1 kpl sipuli ohuina suikaleina

Näin se hoituu

Sekoita majoneesiin valkosipuli, sinappi, suola ja pippuri, ja laita valmis valkosipulimajoneesi jääkaappiin maustumaan.

Pese perunat. Kuori perunat karkealla kuorimaveitsellä niin, että perunasta tulee ohuita soiroja. Jatka kuorimista vaikka kuoret ovat jo poissa, tehden soiroja koko perunasta.

Kuivaa perunankuoret ja friteeraa niitä 180-asteisessa öljyssä noin 4 minuuttia, kunnes soirot ovat rapeita. Mausta suolalla.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, curry, paprikajauhe, viinietikka ja worcesterkastike. Kuullota hetki. Lisää toffeekastike ja sekoita. Lisää lopuksi kaali- ja sipulisuikaleet. Hauduta viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä ja anna tekeytyä kannen alla kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Grillaa makkaroihin kaunis ruskea ja rapea pinta välillä käännellen.

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok