Makkararuoka: Sinappinen nakkisalaatti
8
Henkeä
60 min

Sinappinen nakkisalaatti

Raaka-aineet

SALAATTI

1,5 dl makaronia

3 dl vettä

1 tl suolaa

1 pkt Atria 280g Kevyt 12% Snack Nakki

200 g herne-maissi-paprikasekoitusta

1 kpl maustekurkkuja

3 kpl tomaattia

2 kpl keräsalaattia

1/2 ruukku tuoretta timjamia tai basilikaa

SINAPPIKASTIKE

3 rkl sinappia

1 rkl sokeria

1/4 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 rkl valkoviinietikkaa

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl (vettä)

1/2 dl (hienonnettua tilliä)

Näin se hoituu

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin siivilässä. Kaada keitetyt makaronit kulhon pohjalle ja kaada päälle osa sinappikastikkeesta. Anna maustua. Viipaloi nakit. Suikaloi salaatti ja viipaloi maustekurkku sekä tomaatit. Lado ainekset kerroksittain kulhoon ja kostuta lopulla sinappikastikkeella. Hienonna pinnalle tuoreita yrttejä. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, mausteet ja viinietikka keskenään. Lisää öljy seokseen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, jotta syntyy tasainen seos. Jos kastike on hyvin paksua, lisää hiukan vettä. Voit lisämaustaa kastikkeen halutessasi hienonnetulla tillillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit