Seesamilohi, retikka-korianterisalaatti ja chili-soijakastike
4
Henkeä
30 min

Seesamilohi, retikka-korianterisalaatti ja chili-soijakastike

Raaka-aineet

SEESAMILOHI

4 kpl lohiviipaleita (n. 100 g /kpl)

1 tl suolaa

3 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl rypsiöljyä

SALAATTI

120 g retikkaa

80 g tuorekurkkua

1 ruukku korianteria

2 kpl kevätsipulia

KASTIKE

1 rkl soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl limen mehua

1/2 tl suolaa

1 kpl punaista chiliä

Näin se hoituu

Kuori retikka ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita retikkasuikaleet veteen jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, niin niistä tulee rapeita ja mahdollinen kitkeryys poistuu. Suikaloi tuorekurkku, kevätsipuli ja korianteri. Valuta retikka hyvin ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

Leikkaa chili pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle.

Suolaa lohiviipaleet ja anna maustua noin 15 minuuttia. Pyörittele ne sen jälkeen seesaminsiemenissä ja paista kuumalla pannulla öljyssä.

Reseptit ja vinkit