Satay-possuvartaat ja seesamimajoneesi
4
Henkeä
150 min

Satay-possuvartaat ja seesamimajoneesi

Raaka-aineet

600 g Porsaan kasleria 3x3cm kuutioina

Marinadi:

1 dl kookosmaitoa

3 rkl limemehua

0,5 dl soijaa

3 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 kpl punainen chili kuutioituna

2 rkl korianteri hienonnettuna

1 tl suolaa

100 g maapähkinävoita

2 rkl kalakastiketta

Koristeluun:_

0,5 dl suolapähkinöitä rouhittuna

0,5 dl kookoskermaa

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 rkl punaista chiliä ohuina renkaina

Majoneesi:

2 dl maustamatonta majoneesia

1 tl seesam-öljyä

1/2 tl limemehua

1/2 tl suolaa

2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

Näin se hoituu

Majoneesi: Paahda seesaminsiemenet kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin vaalean ruskean värin. Anna jäähtyä ja sekoita kaikki majoneesin aineet keskenään. Anna maustua vähintään 30 minuuttia

Sekoita marinadin aineksen keskenään ja tarkista maku. Lisää joukkoon porsaan kuutiot. Anna maustua vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Marinoinnin jälkeen tikuta kuutiot ja grillaa keskilämpöisellä grillillä, kunnes porsaanliha on kypsää. Voit valella grillauksen aikana vartaita kookosmaidolla. Koristele vartaat rouhituilla suolapähkinöillä, korianterilla, chilirenkailla ja kookoskermalla. Tarjoile seesamimajoneesin kera.

Voit käyttää possun kasslerin sijaan myös naudan ulkofileetä tai paistia.

Reseptit ja vinkit

Vinkki