Satay-broilerivartaat ja seesamimajoneesi
4
Henkeä
150 min

Satay-broilerivartaat ja seesamimajoneesi

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 720g Naturel Broilerin Ohut Fileeleike

Marinadi

1 dl kookosmaitoa

3 rkl limemehua

0,5 dl soijakastiketta

3 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 kpl punainen chili kuutioituna

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 tl suolaa

100 g maapähkinävoita

Koristeluun

0,5 dl suolapähkinöitä rouhittuna

0,5 dl kookoskermaa

2 rkl tuoretta korieanteria silputtuna

0,5 kpl punaista chiliä hienonnettuna

Seesamimajoneesi

2 dl majoneesia

1 tl seesamiöljyä

0,5 tl limemehua

0,5 tl suolaa

2 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita tai tummia)

Näin se hoituu

Sekoita marinadin aineksen keskenään ja tarkista maku. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita lihat marinadin joukkoon. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.

Valmista tässä välissä majoneesi. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin vaalean ruskean värin. Anna siementen jäähtyä. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Liota tikkuja kylmässä vedessä.

Tikuta lihat ja grillaa vartaita keskilämpöisellä grillillä, kunnes liha on kypsää. Voit valella grillauksen aikana vartaita kookosmaidolla. Koristele vartaat rouhituilla suolapähkinöillä, korianterilla, chilirenkailla ja kookoskermalla. Tarjoile seesamimajoneesin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki