
Satay broileria banaaninlehdessä grillattuna
Raaka-aineet
1 pkt Atria Perhetilan Kana Ohut Fileeleike Naturel 720g
2 1/2 dl suolapähkinöitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 vihreä chili
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl rypsiöljyä
3 dl kookosmaitoa
2 rkl fariini- tai ruokosokeria
1 limen mehu
Näin se hoituu
Lämmitä paistinpannu ja lisää öljy. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita miedolla lämmöllä 5min. Lisää chili, inkivääri ja juustokumina, jatka kuullottamista 2min. Lisää loput aineet ja keitä miedolla lämmöllä 5min. Tarkista maku. Jos kastike on liian karkeaa voit soseuttaa sitä sauvasekoittimella. Hiero satay – kastike ohutleikkeiden pintaan. Levitä työlaudalle banaaninlehti ja keskelle lehteä yksi fileeleike. Taittele nyytiksi. Sulje nyytit teräksisellä grillivartaalla. Kuumenna grilli keskilämmölle. Laita nyytit grilliin ja kypsennä 6-8min, käännä ympäri ja jatka kypsentämistä toiset 6-8min. Jos banaaninlehti alkaa kytemään, livauta alle pala foliota. Tarkista broilerin kypsyys ennen tarjoilua. Lisäkkeiksi sopivat vaikkapa jasmiiniriisi ja grillatut kasvikset.