Satay broileria banaaninlehdessä grillattuna
4
Henkeä
40 min

Satay broileria banaaninlehdessä grillattuna

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 720g Naturel Broilerin Ohut Fileeleike

2 1/2 dl suolapähkinöitä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 vihreä chili

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl jauhettua juustokuminaa

2 rkl rypsiöljyä

3 dl kookosmaitoa

2 rkl fariini- tai ruokosokeria

1 limen mehu

Näin se hoituu

Ota broilerin ohut fileeleikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen marinointia. Rouhi pähkinät. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise chili ja poista siemenet, hienonna.
Lämmitä paistinpannu ja lisää öljy. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita miedolla lämmöllä 5min. Lisää chili, inkivääri ja juustokumina, jatka kuullottamista 2min. Lisää loput aineet ja keitä miedolla lämmöllä 5min. Tarkista maku. Jos kastike on liian karkeaa voit soseuttaa sitä sauvasekoittimella. Hiero satay – kastike ohutleikkeiden pintaan. Levitä työlaudalle banaaninlehti ja keskelle lehteä yksi fileeleike. Taittele nyytiksi. Sulje nyytit teräksisellä grillivartaalla. Kuumenna grilli keskilämmölle. Laita nyytit grilliin ja kypsennä 6-8min, käännä ympäri ja jatka kypsentämistä toiset 6-8min. Jos banaaninlehti alkaa kytemään, livauta alle pala foliota. Tarkista broilerin kypsyys ennen tarjoilua. Lisäkkeiksi sopivat vaikkapa jasmiiniriisi ja grillatut kasvikset.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki